Levendulás fagylalt

Hozzávalók:

 

  • 2 tk levendulavirág
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia..)
  • 1 tojás
  • 12 dkg cukor

 

Elkészítés:

 

A tejet és a tejszínt addig kell melegíteni, amíg elkezd forrni. Ezután kell beleszórni a levendula virágot, és az egészet félre kell tenni hűlni.  

 

A cukrot és a tojást addig kell mixerrel keverni, amíg könnyű, lágy, krémes állagú lesz; ezután kell hozzáadni a krémsajtot. Tovább kell keverni.

 

A  meleg tejet le kell szűrni és lassan a tojásos krémhez kell önteni. Ezeket is össze kell mixelni.

 

Mehet az egész  a tejes lábosba, hogy kevergetés mellett a massza besűrűsödjön.

 

A krémet le kell hűteni, vagyis jó pár órára hűtőbe kell tenni.

 

Ezután jöhet a fagylaltgép. Hagyjuk ebben krémes fagylalttá válni a lehűlt keverékünket.