Karácsonyi levendulás, zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

- 20 dkg darált zabpehely, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 10 dkg kukoricaliszt

- 4 ek méz, 10 dkg vaj, 1 tojás

- 10 dkg darált mandula , 5 dkg mazsola, 4 dkg durvára vágott étcsokoládé

- 3 ek darált levendulavirág

- 2 kk vanília kivonat, 1 tk szódabikarbóna, kevés só

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverjük. A mézet összekeverjük a felolvasztott vajjal és tojással. Hozzáadjuk a sót és vaníliát. A vajas masszába belekeverjük a mandulát, és mazsolát, majd a száraz anyaggal összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1,5-2 órán át hűtőbe rakjuk. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és a nyújtófa segítségével belenyomjuk a tésztába. Karácsony közeledtével akár karácsonyfa vagy csillag alakú formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.