Csokoládé és levendula

A csoki nem csak cukorból és zsírból áll. J Nagyon sok jótékony hatású összetevő is rejtőzik benne:

 

1., a B12 vitamin kivételével az összes B-vitamincsalád tagjait tartalmazza (B1-, B2-, B6), így elősegíti az idegrendszer fejlődését és optimális működését.

 

2., jelentős mennyiségben tartalmaz E-vitamint, amely antioxidáns hatású vegyület.

 

3., antioxidáns hatású vegyületei még a flavonoidok, amelyek a jó minőségű csokoládéban akár nagyobb mennyiségben lehetnek jelen, mint egy átlagos zöld teában.

 

4., magnézium- és kalciumtartalma a csontozat erősítésében vesz részt.

 

5., megtalálható benne a kálium, a vas, és a réz. A kálium vérnyomáscsökkentő hatású.

 

6., öregedést gátló hatást is tulajdonítanak neki.

 

7., serkentő anyagai a teobromin és egy lipid, az anandanin. Ezekre vezethető vissza a boldogsághormon-termelés, vagyis a béta-endorfin felszabadulás az agyban.

 

8., a csokoládé cukortartalma könnyen felszívódik, hamar emeli a vércukorszintet, így frissítő, serkentő hatású.

 

9., élénkítő hatása koffein tartalmának is köszönhető, így alkalmas a memória serkentésére.

 

A levendula jótékony hatásai pedig mindezen felül benne vannak a MagyarProvence saját készítésű különleges csokoládéiban:

 

https://magyarprovence.hu/levendulas-finomsagok/csokolade/levendulas-etcsokolade-kicsi