A levendula és a menta szép szerelme

Tészta:

 

270 gr liszt

30 gr kakaó

1 tk sütőpor

80 gr porcukor

csipet só

1 tk levendula virág daráltan

1-2 ek levendula szirup

200 gr vaj

1 tojás

1 tojás sárgája

 

A lisztet, a kakaót, a sütőport, a porcukrot, a sót és a felkockázott hideg vajat kézzel vagy géppel össze kell dolgozni.

 

Hozzá kell adni a levendula szirupot, a virágot, a tojást és a tojás sárgáját. 

 

Újra össze kell dagasztani a tészta anyagot. Ezután hengert kell formázni belőle, és ezt 1-2 órára hűtőbe kell tenni.

 

Menta krém:

100 gr fehér csoki

50 ml tejszín

100 gr mascarpone

 

A sütink tetejére:

1 ek olaj

5 dkg csoki

 

A menta lehet friss mentanövény és lehet mentaszirup is. Mi friss mentával dolgoztunk, amit a felmelegített tejszínbe áztattunk, majd miután a tejszín átvette a menta ízét, leszűrtük.

 

A tejszínt és a csokoládét össze kell olvasztani majd kicsit lehűteni. Kiskanálnyi mennyiségekben kell hozzá keverni a mascarponét, és krémesre keverni. Mehet be ez is a hűtőbe.

 

A tésztából 3-5 mm vastag szeleteket ajánlott vágni és 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütni.

 

Amikor a tészta lehűlt a kekszeket töltsük meg a krémmel.

A csokoládét és az olajat olvasszuk össze és kenjük a kekszek tetejére.

Pár óra hűtőben pihentetés után már meg is kínálhatjuk a családot és a vendégeket.

 

Szerintem egy darab sem marad majd a tálcán!