Tészta:
270 gr liszt
30 gr kakaó
1 tk sütőpor
80 gr porcukor
csipet só
1 tk levendula virág daráltan
1-2 ek levendula szirup
200 gr vaj
1 tojás
1 tojás sárgája
A lisztet, a kakaót, a sütőport, a porcukrot, a sót és a felkockázott hideg vajat kézzel vagy géppel össze kell dolgozni.
Hozzá kell adni a levendula szirupot, a virágot, a tojást és a tojás sárgáját.
Újra össze kell dagasztani a tészta anyagot. Ezután hengert kell formázni belőle, és ezt 1-2 órára hűtőbe kell tenni.
Menta krém:
100 gr fehér csoki
50 ml tejszín
100 gr mascarpone
A sütink tetejére:
1 ek olaj
5 dkg csoki
A menta lehet friss mentanövény és lehet mentaszirup is. Mi friss mentával dolgoztunk, amit a felmelegített tejszínbe áztattunk, majd miután a tejszín átvette a menta ízét, leszűrtük.
A tejszínt és a csokoládét össze kell olvasztani majd kicsit lehűteni. Kiskanálnyi mennyiségekben kell hozzá keverni a mascarponét, és krémesre keverni. Mehet be ez is a hűtőbe.
A tésztából 3-5 mm vastag szeleteket ajánlott vágni és 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütni.
Amikor a tészta lehűlt a kekszeket töltsük meg a krémmel.
A csokoládét és az olajat olvasszuk össze és kenjük a kekszek tetejére.
Pár óra hűtőben pihentetés után már meg is kínálhatjuk a családot és a vendégeket.
Szerintem egy darab sem marad majd a tálcán!